O jurnalistă PR-istă face mobilier din anvelope uzate

Irina Breniuc, o fostă studentă a Facultății de Științe Politice, Admistrative și ale Comunicării, secția Jurnalism ( una dintre cele mai bune studente ale acestei facultăți), creează împreună cu echipa ei, numită extrem de sugestiv Pimp the Garbage, mobilier din anvelope uzate, dar și alte lucrușoare extrem de ingenioase realizate din sticle, cartoane, dopuri, care în mod normal și-ar găsi sfârșitul la coșul de gunoi. Atelierul de reciclare a luat naștere în aprilie 2014, în București. „Pai, ce facem, mai precis? Facem din gunoi un vis!”, spun membrii atelierului pe pagina de socializare unde își prezintă ideile creative.

Chiar dacă scaunele realizate din anvelope sunt vedetele atelierului în momentul de față, fiind și cele mai noi creații, nu sunt de neglijat nici suporturile pentru pixuri realizate din recipente de deodorant, paharele realizate din sticle de vin, recipientele pentru mâncare făcute din sticle de suc, suporturile de lumânări rezultate în urma unui dificil proces de stilizare al peturilor de bere sau cerceii realizați din capace de bere, dedicați iubitorilor de gramatică, inscripționați cu „decât” și „atât”. Și nu este o coincidență faptul că există și astfel de cercei, nici defect profesional. Este o formă subtilă de luptă împotriva nonvalorilor. Luptă pe care Irina o poartă de ani de zile, prin felul său de a fi, prin profesionalismul de care dă dovadă, prin faptul că se dedică trup și suflet proiectului în care e implicată, fie că e vorba de jurnalism, PR, publicitate sau un simplu hobby.

Irina Breniuc este din Suceava. Este jurnalist cu acte în regulă din 2011, fiind șefa de promoție a generației sale și totodată protagonista unui eveniment mai puțin plăcut, „datorat” discursului susținut în cadrul festivității de încheiere a celor trei ani de studii, sau cel puțin așa susțin foștii săi colegi. Aceasta ar fi spus, printre altele, că oricine putea deveni șef de promoție dacă își dorea cu adevărat, pentru că acest lucru nu a presupus un efort atât de mare, fiind suficiente două - trei săptămâni de studiu, în sesiune. Discursul a fost apreciat pe moment, dar se pare că totuși, conducerea facultății s-ar fi simțit lezată. Iar cel mai „bun” moment pentru a i se imputa acest lucru a fost cel de dinaintea susținerii lucrării de licență. După o „spovedanie” ce ar fi durat mai bine de jumătate de oră, timp în care pe holurile facultății se puteau auzi țipete și reproșuri, conform spuselor celor care așteptau să își prezinte licența, șefa de promoție a fost invitată să își susțină lucrarea. Nota obținută nu a fost cea maximă. Motivul? Se subînțelege. Dezamăgirea? Pe măsură. A urmat un mic protest al studenților în fața instituției, dar manifestarea a fost prea mică pentru a conta: unitatea „breslei” lasă de dorit încă din fașă. 

Irina și-a continuat studiile, alegând de această dată o specializare în publicitate în cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și Relații Publice din București, domeniul în care a activat timp de câțiva ani.

În prezent este jurnalist la ResponsabilitateSociala.ro, primul portal de CSR din România, înființat în aprilie 2006, cu scopul de a convinge și de a ajuta companiile din România să investească în dezvoltarea societății și a comunităților în care sunt prezente și inițiatorul proiectului Pimp the Garbage, proiect ce are toate șansele să crească ingenios și armonios. 

Mai multe despre Irina, aici.

 


Tags: